Co jíst při rakovině: Revoluční přírodní lék na rakovinu

rakovina-jidloV posledních letech bylo prokázáno, že výživa je silný soupeř všech druhů rakoviny. Dieta pečlivě vybraných potravin zpomaluje růst rakovinných buněk, pokud již máte například rakovinu jater. Každý druh rakoviny je specifický, jakož i reakce organismu každého jedince. Zdravý imunitní systém tyto buňky rozpozná a odstraní. Měli bychom např. vědět, že zelenina je zásadotvorná pouze v syrovém stavu, uvařená je kyselinotvorná, a že syrová zelenina je stravitelná snadno, vařená těžko. Taktéž bychom měli sáhnout po ekologicky pěstovaných plodinách, které nejsou kontaminovány pesticidy, herbicidy, chemikáliemi, radioaktivitou, antibiotiky a těžkými kovy. Doporučuje se vyhýbat hotovým výrobkům, neboť při jejich výrobě se zničí mnoho důležitých biologicky účinných látek. A právě biologický účinek fytonutrientů má v protinádorové výživě velký význam.

Doporučené potraviny při rakovině jater

Grapefruity, kiwi, červená paprika, černý rybíz, pomeranče a citrony jsou silným potravinami, pokud jde o boj s rakovinou jater. Všechny z nich mají vysoký obsah vitaminu C, což je antioxidant, který pomáhá před poškozením volnými radikály. Nelze opomenout ani cibuli, která obsahuje polyfenol s názvem quercetin, jež má silný vliv na zpomalení růstu rakovinných buněk jater: a čím je silnější a aromatičtější, tím je i účinnější při inhibici růstu rakovinných buněk. Taktéž se doporučuje pít zelený čaj. Ten je bohatý na určité živiny, které likvidují rakovinné buňky nebo pomáhají blokovat účinky některých stimulujících hormonů růstu. Přicházejí na řadu olivy. Jíst osm až deset černých nebo zelených oliv denně může být také užitečné v boji proti rakovině jater. Olivy obsahují skvalen a kyselinu olejovou, které zpomalují nebo zastavují růst rakovinných buněk.

Vhodné ovoce při rakovině

Jablka, hrozny, švestky, ananas, borůvky, meruňky. Snažíme se konzumovat sezónní ovoce, vypěstované u nás, vyhýbáme se zavařování z ovoce, které obsahuje pecky či malé zrníčka (maliny, třešně, jahody) – může uvolňovat látky, které jsou toxické.

Vhodná zelenina při rakovině

Mladé fazolové výhonky “mungo”, zelená fazole, žlutá fazolky, zelí, květák, kapusta, růžičková kapusta, brokolice, špenát, salát, mrkev, petržel, ředkvička, celer, pórek, okurka, rajčata, řepa, sladká paprika, pálivé chilli papričky, čekanka, fenykl, česnek, jarní cibulka, cibule, zázvor (zázvor).

Jak si posílit játra

Změna zahrnuje dodržování pravidelného stravování, přičemž poslední jídlo konzumujeme nejpozději o 18,00 hodině večer, aby se stihli metabolizovat výživné látky z potravy ještě před spaním.

Potraviny a škodlivé látky, kterým byste se měli vyhýbat

  • výrobky z kravského mléka,
  • výrobky, které obsahují kvasnice,
  • maso a masné výrobky (a vedlejší produkty z nich – uzeniny, konzervy),
  • vše, co obsahuje sladivé produkty (cukr – bílý, hnědý, med, umělá sladidla),
  • kofein a alkohol,
  • černé a “ovocné” čaje (obsahují chemické látky),
  • všechny slazené nápoje,
  • minerální stolní vody, které jsou baleny v PET lahvích (pijeme ty, které jsou ve skleněných lahvích),
  • průmyslově zpracované tuky – margaríny,
  • nezralé ovoce, nezralá zelenina,
  • zpracovaná sůl.

Revoluční lék na rakovinu?

Revoluční lék bulharského profesora Hrista Mermerskiho, který z rakoviny vyléčil již tisíce lidí je následující:

Co budete potřebovat?

  • 12 česneků (přibližně 120 stroužků)
  • 1 kg syrového, tepelně nezpracovaného a nejlepší lokálního medu
  • 15 čerstvých oloupaných citronů
  • 400 gramů čerstvých vlašských ořechů
  • 400 gramů naklíčených semen, například pšeničných, ale mohou být i jiné

Jak postupovat při přípravě?

Pomeleme naklíčená semena spolu s ořechy, přidáme očištěný česnek a znovu rozemeleme včetně 5 neoloupaných umytých citronů (nejlépe v octě). Ze zbývajících 10 citronů vymačkáme šťávu, kterou přidáme do směsi. Mixujeme tak dlouho, až se vytvoří homogenní směs. Na konec přidáme med a dřevěnou vařečkou promícháme. Poté směs vlijeme do sklenic s víkem a uložíme do chladna.

Jak tuto dobrotu užívat?

Lék se konzumuje 4 krát denně po 1 polévkové lžíci – půl hodinu před snídaní, půl hodinu před obědem, půl hodinu před večeří a půl hodinu před spaním. V případě, že jej užíváte k léčbě rakoviny, můžete zvýšit množství i frekvenci užívání na maximálně 2 polévkové lžíce každé 2 hodiny.

Co si také přečíst na toto téma?

VIDEO: Superpotraviny proti rakovině

Zdroj obrázku: Freeimages.com / Marcin Wysmulek

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost

[mashshare]

Zatím žádné komentáře

Zanechat komentář ke článku

Zpráva

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Souhlasím
Tato stránka používá „cookies“ k dodávání služeb v souladu s dohodou. Podmínky pro ukládání „cookies“ nebo pro přístup k nim můžete nastavit ve svém prohlížeči. Více informací.